úterý 13. dubna 2010

Přínos Transcendentální meditace pro zdraví

Motto: Zdraví znamená celost. Zdraví - SWASTHA znamená být ustanoven sám v sobě, ve svém Já. Mahariši Maheš Jogi

Zdraví je dar, který musíme věnovat sami sobě. B.Werner

Odpočinek je základem aktivity

Jak se mysl během TM zklidní a ztiší, dostane i tělo větší odpočinek, protože mysl a tělo jsou těsně spjaty. Dýchání se přirozeně zjemní, svaly se uvolní a do mozku proudí více krve. Biochemické změny v krvi (snížená úroveň stresového hormonu) také poukazují na větší odpočinek. Odpočinek je základem účinnější aktivity.

Technika TM poskytne celému organismu jedinečný odpočinek, který je mnohem hlubší než při spaní nebo dřímání a umožňuje uvolnit tenze, únavu a nahromaděný stres. Organismus má možnost rychlé regenerace a načerpání sil zevnitř sebe. Po několika minutách praktikování TM se člověk cítí mnohem čerstvější, má více energie a chuti do života.

Užitek pro denní život

Vědecký výzkum ukazuje, že hluboký odpočinek během TM dovolí tělu normalizovat se. TM například redukuje vysokou hladinu cholesterolu, zlepšuje stav při bronchiálním astma, pomáhá normalizovat vysoký krevní tlak a snižuje rizikové faktory u srdečních nemocí. Posiluje imunitu a je prevencí přepracování a syndromu vyhoření.

Lidé, kteří používají program TM uvádějí, že celkově cítí méně stresu, strachu a úzkosti, což napomáhá vytvářet vnitřní pohodu a člověk je pak produktivnější a spokojenější. Úzkost mimo jiné blokuje schopnost sebevyjádření a tvořivý přístup k životu. Osvobodit se od stresu znamená tvořivější a radostnější náladu při denních povinnostech.

Program TM má celkový regenerující a omlazující účinek. Odstraňuje negativní účinky stresu z organismu a je velmi účinný i jako terapie posttraumatického syndromu. Velkou výhodou programu je spontánní tendence ke zdravější životosprávě. Používat program TM se Vám vyplatí. Klesá potřeba a spotřeba léků a lékařské péče, včetně hospitalizace a roste zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat